poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Schab z porem i marchewką

Witajcie po długiej przerwie ! 

Dziś przekazuje wam przepis na pieczony schab z porem i marchewką. 




Składniki :

  • 1 kg schabu bez kości
  • 3-4 marchewki
  • 1 por
  • ketchup
  • majonez
  • ser żółty
  • ziemniaki (dod. skrobiowy)
  • przyprawy

Sposób przygotowania :

  1. Schab kroimy na 2 cm plastry, rozbijamy lekko, posypujemy ulubionymi przyprawami.
  2. Marchew starować na dużych oczkach, por pokroić w pół plastry.
  3. Schab podsmażyć  dosłownie 1-2 min z każdej strony.
  4. Ułożyć na blaszce do pieczenia.
  5. Wykładamy warstwy ( oczywiście kolejność jest dowolna ) 
  • majonez
  • marchewka
  • ketchup
  • por
  • ser
      6. Pieczemy 15 - 20 min w 180oC
      7. Ziemniaki lub inny dodatek skrobiowy możecie zrobić tak jak chcecie. Ja piekłam frytki w piekarniku.






Smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz