poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Frisella Bread






Frisella Bread

Przepis przywieziony z Włoch !





Składniki :

Do tego przepisu potrzebujemy specjalnego chleba który nosi nazwę własnie Frisella Bread.
Są one dostępne w rożnych wielkościach i robione z różnych gatunków mąki.
Ja wykorzystałam takie małe.
  • Opakowanie chleba Frisella
  • Pomidorki koktajlowe 
  • Oliwa z oliwek
  • Oregano 
  • 250 ml wody 
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

  1.  Wodę przelać do miski, rozpuścić w wodzie sól.
  2.  Pomidory pokroić w szesnastki, posypać oregano.
  3.  Chlebki moczymy 3 sek. w wodzie i wykładać na talerz.
  4.  Ułożyć pomidory na chlebkach i polać oliwą z oliwek.



Smacznego ! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz